50 Yıldır Yüzünde Kurşunla Yaşayan Hasta Tedavi Edildi

50 Yıldır Yüzünde Kurşunla Yaşayan Hasta Tedavi Edildi
13 yaşındayken bakkaldan çıktığı sırada yüzüne kurşun isabet eden ve 50 yıldır yüz kemiğindeki kurşunla yaşayan 63 yaşındaki hasta, Zonguldak BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde geçirdiği ameliyatla iyileşti.
50 yıl önce yüzüne kurşun isabet eden Çaycuma Akçahatipler Köyü sakini Kazım Koca, yıllardır yüzündeki kurşunun çıkarılması için çeşitli sağlık kuruluşlarına başvursa da birtakım olumsuz etkilerle karşılaşabileceği gerekçesiyle tedavi edilmedi. Kurşun nedeniyle nefes alma güçlüğü çeken Koca’nın Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurmasıyla ise Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Baklacı ve ekibi tarafından yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından eski sağlığına kavuştu.
13 yaşındayken bakkaldan çıktığı sırada yüzüne kurşun isabet ettiğini dile getiren Koca, o esnada burnunda bir yanma hissettiğini, sonrasında ise bir zararını görmediği için kurşunu aldırmadığını belirtti. Pandemi döneminde nefes alma güçlüğü çekmeye başlayan Koca, İstanbul’da tedavi olmak istediğini, ancak görüştüğü doktorların durumu riskli olarak değerlendirdiğini söyledi. Çaycuma Akçahatipler Köyü Muhtarının yönlendirmesi ile Üniversitemizin Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurduğunu ifade eden Koca, kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara ve hastane çalışanlarına teşekkürlerini sundu.
“Hastayı Sağlığına Kavuşturduğumuz İçin Mutluyuz”
Burunda yabancı cisim sıkışmasının sık karşılaştıkları bir durum olduğunu söyleyen Doç. Dr. Deniz Baklacı, bu probleme çocuk popülasyonlarında daha çok rastladıklarını vurguladı. Erken tespit edebildikleri takdirde yabancı cismi hemen çıkarabildiklerini belirten Baklacı, geç kalınması durumunda hastaların geçmeyen burun akıntıları, kötü koku, koku alma bozukluğu gibi şikayetlerle karşılaşabileceğini ifade etti.
Durumun çok nadir görülebilecek bir vaka olduğuna dikkat çeken Baklacı, kurşunun vücut tarafından koruyucu bir dokuyla kaplanarak kitle halini almasını ise hasta için büyük şans olarak değerlendirdi. 2 saat süren ameliyat esnasında yüz kemiğine yerleşen kurşunu ve etrafındaki koruyucu dokuyu herhangi bir yüz kesiği olmadan endoskopik olarak çıkadıklarını belirten Baklacı, hastayı sağlığına kavuşturdukları için mutlu olduklarını ifade etti.

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir